Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Τρίτη, 17 Απριλίου 2012

Κ.Παπούλιας: Αθωώνει τους πολιτικούς που ευθύνονται για το έλλειμμα ασφάλειας


Σε μια εποχή που οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας πλήττονται από όλες τις πλευρές  από την οικονομική κρίση και τις επιπτώσεις της και σε μια εποχή όπου η παραφιλολογία και η σκανδαλολογία γύρω από τα εξοπλιστικά προγράμματα βρίσκεται στο απόγειό της, διάλεξε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας να αναφερθεί στην ετοιμότητα των ΕΔ.
Μέσα από μια δήλωση που δείχνει πως έρχεται από άλλες εποχές  επιχειρεί να «κρυφτεί πίσω από το δάχτυλό του» και πίσω από τον ίδιο όλη η πολιτική ηγεσία – η οποία «έλαμψε» δια της απουσίας της από τα στρατόπεδα- από τις ευθύνες τους απέναντι στην άμυνα της χώρας και την ασφάλειά της,
Έτσι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μιλώντας από το στρατόπεδο της Β΄ Μοίρας Καταδρομών στη Νάουσα όπου γιόρτασε την ημέρα του Πάσχα είπε μεταξύ άλλων:
«Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι εγγυήτριες όλων των ιδανικών και οραμάτων του Ελληνισμού. Είναι όμως για μένα – που υπηρέτησα και πολλά χρόνια στο Υπουργείο Εξωτερικών – η ισχύς των Ενόπλων Δυνάμεων, και το διπλωματικό μέσο για να διατηρηθούν ισορροπίες στο διεθνές επίπεδο, για να μην αναγκαστούμε κατόπιν πιέσεως να υποχωρήσουμε, για να μην εκμεταλλευθούν δόλια οι αντίπαλοί μας ότι είμαστε σε αδυναμία.
Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν είναι σε αδυναμία. Είναι με υψηλό φρόνημα, με άριστη εκπαίδευση, έτοιμοι να δώσουν απάντηση σε όλους εκείνους που επιβουλεύονται την ανεξαρτησία της Ελλάδος».
Είναι όμως αυτή η πραγματική εικόνα των ΕΔ που θέλησε να παρουσιάσει ο Κ. Παπούλιας; Είναι πράγματι ο Ελληνικός Στρατός σε μια περίοδο με υψηλό φρόνημα και έτοιμος να δώσει την απάντηση στον οποιοδήποτε; Δεν αμφιβάλουμε εμείς για αυτό, αλλά τα ίδια τα πράγματα.
Μήπως με τέτοιες δηλώσεις δίνουμε «συγχωροχάρτι» σε όσους και βάσει σχεδίου έχουν οδηγήσει τις ΕΔ σε αδυναμία εκτέλεσης βασικών επιχειρησιακών αποστολών.
Να μιλήσουμε για τις ώρες των πιλότων;
Να μιλήσουμε για τη διαθεσιμότητα των σκαφών του Στόλου;
Να μιλήσουμε για τη διαθεσιμότητα των μέσων του Στρατού;
Να μιλήσουμε για το ηθικό των στελεχών των ΕΔ που βλέπουν τις οικογένειές τους να ζουν το μήνα με το ποσό που κοστίζει μια ζάντα από την υπερπολυτελή λιμουζίνα των άριστα φυλασσόμενων επιχειρηματιών της διαπλοκής;
Πως το φρόνημα μπορεί να υψηλό όταν οι εντολές της τρόικα έρχονται απευθείας στο ΥΠΕΘΑ και το τελευταίο τις εφαρμόζει κατά γράμμα; Πως οι ΕΔ δεν βρίσκονται σε αδυναμία όταν μια σειρά προγραμμάτων βρίσκονται στο κενό  διακινδυνεύοντας την μελλοντική τους υπόσταση. Μήπως –ηθελημένα- ή αθέλητα κοροϊδεύουμε τους ίδιους μας τους εαυτούς και κατά επέκταση τον ίδιο τον ελληνικό λαό;
Κανείς όμως δεν αντιστάθηκε και δεν έδωσε το μήνυμα στους πράκτορες της τροικανής νέας τάξης πραγμάτων ότι η Άμυνα της χώρας είναι αδιαπραγμάτευτη.
Ουδείς το είπε, ουδείς επιχείρησε να το αρθρώσει μπροστά στην ευρωπαϊκή «task force».
Να γνωρίζουν όμως κάποιοι πως για αυτό το λόγο θα αναζητηθούν οι πολιτικές ευθύνες που αγγίζουν τα όrια της εσχάτης προδοσίας. Και θα αναζητηθούν από όλα τα κόμματα που μετείχαν στις κυβερνήσεις από το 2009 και μετά. Δηλαδή το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και το ΛΑΟΣ.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.grΑκολουθήστε μας στο FACEBOOK και ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει.
 Πατήστε ΕΔΩ Διαβάστε όλα τα άρθρα. Πατήστε ΕΔΩ
 
Lokris 24 Online Mag © 2011 Lokris 24 Facebook & Lokris24.com. Supported by Prime Skepsis

Οι απόψεις των Blogger του Lokris 24 δεν ταυτίζονται απαραίτητα μεταξύ τους. Εάν κάποιος, θέλει να μπει στην ομάδα του Lokris 24 ή θέλει να εκφράσει την άποψη σε κάποιο άρθρο, να στείλει το αίτημα του από το μενου ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΊΑ.

Click Here