Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Με αγάπη από την Ιταλία : «…είμαστε όλοι γουρούνια-PIGS!!!»

Με Αριστοφανική διάθεση Ιταλοί φοιτητές σχολίασαν την ευρωπαϊκή πολιτική επικαιρότητα των τελευταίων μηνών… σε ένα αμφιθέατρο. Φορούσαν μάσκες γουρουνιών και φώναζαν : «…είμαστε όλοι γουρούνια».
Ποιοι είμαστε γουρούνια; Φυσικά οι λαοί. Έλληνες, Ιταλοί, Ισπανοί και Πορτογάλοι. «Γουρούνια» οι πολίτες. Ναι. Φυσικά!!! Όμως τα γουρουνάκια, δηλαδή εμείς … μπορούμε μετά τα διαδοχικά λάθη να φτιάξουμε ένα σπιτάκι από τούβλα.
Οι πρώτες νίκες του λύκου στο σπιτάκι από άχυρα και μετά από ξύλο μπορούν να μας οδηγήσουν στην τελική νίκη. Αν συνεργαστούμε και αντιληφθούμε ότι έχουμε ένα κοινό πρόβλημα, αλλά το προσεγγίζουμε με διαφορετικό τρόπο. Η διαφορετική προσέγγιση μας αποδυναμώνει.
Μια τέτοια νίκη θα είναι πολιτική. Η πολιτική γεννήθηκε από τον πολίτη και ζει μέσα από τον πολίτη. Μέσα από τις δράσεις και τις αντιδράσεις του. Χωρίς τον πολίτη έχουμε παρα-πολιτική. Χωρίς τον πολίτη… παραπαίει η πολιτική.
Είναι θέμα τακτικής. Ακόμα και αν υπέρτερη ο αντίπαλος ο αιφνιδιασμός είναι στοιχείο της μάχης. Το απρόβλεπτο, το αναπάντεχο το μη προβλέψιμο της μάχης.
Με αγάπη από την Ιταλία : «…είμαστε όλοι γουρούνια!!!»

Διαβάστε όλα τα άρθρα. Πατήστε ΕΔΩ
 
Lokris 24 Online Mag © 2011 Lokris 24 Facebook & Lokris24.com. Supported by Prime Skepsis

Οι απόψεις των Blogger του Lokris 24 δεν ταυτίζονται απαραίτητα μεταξύ τους. Εάν κάποιος, θέλει να μπει στην ομάδα του Lokris 24 ή θέλει να εκφράσει την άποψη σε κάποιο άρθρο, να στείλει το αίτημα του από το μενου ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΊΑ.

Click Here