Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Μεγάλο αφιέρωμα του CNN: Πώς «μαράθηκε» η δημοκρατία στην Ελλάδα


Μεγάλο αφιέρωμα του CNN: Πώς «μαράθηκε» η δημοκρατία στην Ελλάδα
«Τους τελευταίους μήνες είμαστε μάρτυρες μιας δραματικής αλλαγής στο δημοκρατικό πολίτευμα της Ελλάδας η οποία σε συνδυασμό με την εξάρτηση από τα ξένα κεφάλαια οδηγεί στην εθνική ταπείνωση». Με αυτά τα λόγια ξεκινά ο Όθων Αναστασάκηςτο άρθρο του το οποίο είναι δημοσιευμένο στο site του CNN και αποτελεί μέρος του αφιερώματος του δικτύου στην κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα αυτή την περίοδο.
Το άρθρο, σύμφωνα με το mediagate.gr, κάνει λόγο για αλλοίωση της δημοκρατίας στη χώρα μας και αναφέρεται στους λόγους που την προκάλεσαν. «Το κοινοβούλιο έχει πλέον ένα συμβολικό διαδικαστικό χαρακτήρα με τον τρόπο που ψηφίζει τους νόμους και η επιβολή ενός ξένου επιτρόπου επιτίθεται στη δημοκρατική καρδιά της χώρας» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Οι άνθρωποι πλέον έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στα πολιτικά πρόσωπα και την ευθύνη φέρουν «η κακοδιαχείρηση, η πολιτική ανικανότητα και οι χαμένες ευκαιρίες για μεταρρυθμίσεις»τονίζει. 
«Η οικονομική κρίση και η κοινωνική αλλοτρίωση πήγαν τη δημοκρατία πολλά χρόνια πίσω στη χώρα μας.» αναφέρει ο συντάκτης.
Το άρθρο αναφέρεται στις πληγές που δέχθηκε η δημοκρατία στην Ελλάδα κατά την πρόσφατη ιστορία της αλλά τονίζει ότι σήμερα η ελληνική δημοκρατία δεν απειλείται από κάποιον εσωτερικό διχασμό αλλά από εξωτερικές δυνάμεις και συγκεκριμένα τα δυτικοδημοκρατικά κράτη.
Κλείνοντας αναφέρει «αυτό που ζούμε τώρα στην Ελλάδα είναι δημοκρατική οπισθοδρόμηση. Σύντομα η χώρα θα χρειαστεί ανασύνταξη πολιτική και οικονομική».
tsantiri,ge 


Διαβάστε όλα τα άρθρα. Πατήστε ΕΔΩ
 
Lokris 24 Online Mag © 2011 Lokris 24 Facebook & Lokris24.com. Supported by Prime Skepsis

Οι απόψεις των Blogger του Lokris 24 δεν ταυτίζονται απαραίτητα μεταξύ τους. Εάν κάποιος, θέλει να μπει στην ομάδα του Lokris 24 ή θέλει να εκφράσει την άποψη σε κάποιο άρθρο, να στείλει το αίτημα του από το μενου ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΊΑ.

Click Here