Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης: Σχέδια για άνοιγμα της στην Τουρκία


Ενισχύει την παρουσία της και στο εξωτερικό, η Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης (ΕΖΑ) Α.Ε. με την είσοδό της στην τουρκική αγορά. 

Του Λεωνίδα Λιάμη
imerisia.gr
  
Ταυτόχρονα, η εταιρεία σχεδιάζει την επέκτασή της στην παραγωγή μη αλκοολούχων ποτών, αλλά για να συμβεί αυτό θα πρέπει νωρίτερα να τροποποιηθεί η ισχύουσα νομοθεσία που απαγορεύει να αξιοποιούνται οι ίδιες εγκαταστάσεις για αλκοολούχα και μη ποτά. 

Στα άμεσα σχέδιά της είναι ο εμπλουτισμός της γκάμας των προϊόντων με το «λανσάρισμα» δύο νέων κωδικών. 

«Πρόκειται για 2 καινούρια προϊόντα στον τομέα της μπίρας, τα οποία θα είμαστε έτοιμοι να παρουσιάσουμε στο ελληνικό κοινό μέσα στις αμέσως προσεχείς εβδομάδες», τόνισε στην «Η» ο βασικός μέτοχος της εταιρείας κ. Αθ. Συριανός, αποφεύγοντας, για προφανείς λόγους, να υπεισέλθει σε περισσότερες λεπτομέρειες. 

Αμιγώς ελληνικής παραγωγής μπίρες, αυτή τη στιγμή, στο χαρτοφυλάκιο της ΕΖΑ Α.Ε. είναι οι «Pils Hellas» και «Berlin», οι οποίες βελτίωσαν τις πωλήσεις τους το 2011.  

Ειδικά η Pils Hellas, σύμφωνα με τον κ. Συριανό, κατέγραψε άνοδο πωλήσεων σε ποσοστό 52% έναντι του 2010, ενώ στην Berlin η αύξηση κυμάνθηκε στο 10%-15%. 

Συνεργασία 
  
Με την τελευταία από το Σεπτέμβριο του 2011 η ΕΖΑ έχει εισέλθει και στην τουρκική αγορά, σε συνεργασία με τοπικό εταίρο - διανομέα και εκτιμάται πως με τη συνδρομή της, οι εξαγωγές θα σημειώσουν δραστική αύξηση, φθάνοντας το 25% του τζίρου φέτος, από περίπου 10% το 2011. 

Η Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης εμπορεύεται στην εγχώρια αγορά και μια σειρά άλλων ξένων ετικετών, μέσα από εμπορικές συνεργασίες με μικρά ανεξάρτητα ζυθοποιία της Ε.Ε., που παράγουν, την ολλανδική Bavaria, τις γερμανικές Krombacher και Arcobrau Weiss και τις βελγικές Gulden Draak και Augustijn. 

Για την καλύτερη διάθεση των προϊόντων της, η επιχείρηση προσπαθεί να αναπτύξει ιδιόκτητο δίκτυο διανομής στην Αττική και διαθέτει, ήδη, 500 τελικά σημεία. 

Ισχυρή είναι, επίσης, η παρουσία της σε τουριστικές περιοχές της χώρας και πέριξ των εγκαταστάσεών της στην Αταλάντη. Το 2011 οι πωλήσεις της ήταν στα περίπου 12 εκατομμύρια ευρώ, με ζημία 200 χιλ. ευρώ, ενώ φέτος εκτιμάται ότι θα κυμανθούν στα 14-15 εκατ. ευρώ και θα συνοδευτούν με κέρδη.




Διαβάστε όλα τα άρθρα. Πατήστε ΕΔΩ
 
Lokris 24 Online Mag © 2011 Lokris 24 Facebook & Lokris24.com. Supported by Prime Skepsis

Οι απόψεις των Blogger του Lokris 24 δεν ταυτίζονται απαραίτητα μεταξύ τους. Εάν κάποιος, θέλει να μπει στην ομάδα του Lokris 24 ή θέλει να εκφράσει την άποψη σε κάποιο άρθρο, να στείλει το αίτημα του από το μενου ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΊΑ.

Click Here