Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Ευαίσθητη τηλεδιάσκεψη FBI - Σκότλαντ Γιαρντ υπεκλάπη από τους Anonymous


ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΞΕΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ
Το FBI παραδέχτηκε την Παρασκευή ότι οι «χακτιβιστές» Anonymous υπέκλεψαν μια τηλεφωνική συνομιλία και άλλες ευαίσθητες επικοινωνίες ανάμεσα στην αμερικανική υπηρεσία και τη Σκότλαντ Γιαρντ στη Βρετανία.
Η είδηση ήρθε την ίδια μέρα με την εισβολή των Anonymous στο δικτυακό τόπο του ελληνικού υπουργείου Δικαιοσύνης.
Το πρωί της Παρασκευής, οι χάκερ της διεθνούς, μη ιεραρχημένης οργάνωσης δημοσιοποίησαν στο Διαδίκτυο το περιεχόμενο μιας δεκαπεντάλεπτης τηλεφωνικής κλήσης ανάμεσα στο FBI και τη Σκότλαντ Γιαρντ στις 27 Ιανουαρίου, με θέμα την παρακολούθηση και τη δίωξη χάκερ των Anonymoys.
Επιπλέον, οι Anonymous δημοσίευσαν ένα email που φέρεται να εστάλη από πράκτορα του FBI, ο οποίος καλούσε τις διωκτικές αρχές της Βρετανίας και άλλων χωρών να λάβουν μέρος στην ίδια τηλεδιάσκεψη προκειμένου να συντονίσουν τις ενέργειές τους κατά της οργάνωσης. Το μήνυμα περιέχει τις διευθύνσεις email των αξιωματούχων που συμμετείχαν στη συζήτηση της 17ης Ιανουαρίου, καθώς και έναν κωδικό που έδινε πρόσβαση στην τηλεδιάσκεψη.
Όπως αναφέρει το απόγευμα το Associated Press, η υποκλοπή επιβεβαιώθηκε από το FBI.
Για το περιστατικό κυβερνοεγκλήματος της Σκότλαντ Γιάρντ ανέφερε ότι γίνεται έρευνα αλλά δεν αναφέρθηκαν επιχειρησιακοί κίνδυνοι από την υποκλοπή, όπως αναφέρει το BBC.
Είναι ίσως η πρώτη φορά που ευαίσθητες επικοινωνίες του FBI υποκλέπτονται από τους ίδιους τους υπόπτους τους οποίους αφορούσαν αυτές οι επικοινωνίες.
«Το FBI μάλλον θα έχει την περιέργεια να μάθει πώς μπορούμε παρακολουθούμε τις εσωτερικές επικοινωνίες τους εδώ και καιρό» έγραψαν οι Anonymous στο Twitter.
Οι αξιωματούχοι που ακούγονται στην επίμαχη συνομιλία συζητούν για τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί ως σήμερα κατά των Anonymous και άλλων διαδικτυακών ομάδων, τις τακτικές που πρέπει να ακολουθηθούν για την καταστολή τους, καθώς και προτεινόμενες ημερομηνίες για τη σύλληψη μελών των Anonymous στη Βρετανία.
Σύμφωνα με το email που διέρρευσε στην ίδια τηλεδιάσκεψη είχαν κληθεί να συμμετάσχουν διωκτικές υπηρεσίες της Ιρλανδίας, της Ολλανδίας, της Σουηδίας και της Γαλλίας, ωστόσο οι Αμερικανοί και Βρετανοί πράκτορες είναι οι μόνοι που ακούγονται στο τηλεφώνημα.
Οι Anonymous είναι μια μη ιεραρχική ομάδα από ενθουσιώδες χρήστες του Διαδικτύου, φαρσέρ και ακτιβιστές, η οποία έχει εξαπολύσει κυβερνοεπιθέσεις εναντίον μιας μεγάλης γκάμας στόχων -από τις εταιρείες που αρνήθηκαν να συνεργαστούν με το WikiLeaks μέχρι τη μουσική βιομηχανία και το ελληνικό υπουργείο Δικαιοσύνης.
Πηγή:in.gr

 
Lokris 24 Online Mag © 2011 Lokris 24 Facebook & Lokris24.com. Supported by Prime Skepsis

Οι απόψεις των Blogger του Lokris 24 δεν ταυτίζονται απαραίτητα μεταξύ τους. Εάν κάποιος, θέλει να μπει στην ομάδα του Lokris 24 ή θέλει να εκφράσει την άποψη σε κάποιο άρθρο, να στείλει το αίτημα του από το μενου ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΊΑ.

Click Here