Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Φωτογραφίες και βίντεο από τη χθεσινή συγκέντρωση στο Σύνταγμα


Για μία ακόμη φορά δεν έλειψαν τα επεισόδια στη χθεσινή συγκέντρωση στο Σύνταγμα. Όλα άρχισαν λίγο μετά τις 19:30 όταν μία ομάδα νεαρών, με καλυμμένα τα πρόσωπά τους οι περισσότεροι, άρχισαν να πετούν νεράντζια, πλαστικά μπουκάλια με νερό και ότι άλλο είχαν στην κατοχή τους, στις διμοιρίες των ΥΜΕΤ που ήταν παραταγμένες μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. 


Στη συνέχεια οι νεαροί που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, επιτέθηκαν σε έναν διαδηλωτή με τον οποίο είχαν φραστικό επεισόδιο στη διασταύρωση της Βασιλίσσης Σοφίας με την οδό Πανεπιστημίου. 

Τότε επενέβησαν οι αστυνομικές δυνάμεις και προσήγαγαν έναν νεαρό και στη συνέχεια έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών. Στο σημείο εκείνο οι διαδηλωτές εκτόξευαν εναντίον τους πέτρες και καπνογόνα. Λίγο αργότερα, τα επεισόδια μεταφέρθηκαν στη Γεωργίου Α’ και στη συνέχεια περιμετρικά της πλατείας Συντάγματος. 



Οι διαδηλωτές απωθούν έναν πολίτη και στη συνέχεια οι αστυνομικοί προχωρούν σε μία προσαγωγή







Στη διασταύρωση των οδό Πανεπιστημίου με Βασιλίσσης Σοφίας, οι διαδηλωτές εκτόξευαν καπνογόνα και πέτρες κατά των αστυνομικών δυνάμεων



Οι αστυνομικοί μέσα σε λίγα λεπτά περικύκλωσαν την πλατεία Συντάγματος και προσπάθησαν να απομακρύνουν τον κόσμο από τη λεωφόρο Αμαλίας όμως όταν επανήλθαν οι Αγανακτισμένοι μοτοσικλετιστές μερίδα πολιτών επέστρεψε μπροστά από το χώρο της Βουλής. Όχι όμως για πολύ αφού οι αστυνομικοί με μια επιχείρηση «σκούπα» άρχισαν να απωθούν τον κόσμο προς την Πανεπιστημίου.

Μετά τις συμπλοκές στην Αμαλίας, ένας άνθρωπος τραυματίστηκε με τους γιατρούς της πλατείας Συντάγματος να προσπαθούν να του δώσουν τις πρώτες βοήθειες. 





Οι γιατροί δίνουν πρώτες βοήθειες στον τραυματία διαδηλωτή



Τα επεισόδια μεταφέρθηκαν στην οδό Πανεπιστημίου με τους αστυνομικούς να απωθούν δημοσιογράφους και τηλεοπτικά συνεργεία που κάλυπταν τις διαδηλώσεις με αποτέλεσμα, στη διασταύρωση της με την οδό Βουκουρεστίου, να προχωρήσουν στην προσαγωγή δημοσιογράφου τηλεοπτικού σταθμού ενώ και στην οδό Πειραιώς οι αστυνομικοί επιχείρησαν να προπηλακίσουν φωτογράφους αλλά με την επέμβαση των ψυχραιμότερων, το θέμα έληξε. 





Στο μεταξύ η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη έξι ατόμων ενώ έκανε από νωρίς το μεσημέρι προληπτικούς ελέγχους σε περισσότερους από 155 πολίτες και είχε κάνει έντονη την παρουσία της και στην περιοχή των Εξαρχείων. 







Σε δεκάδες προσαγωγές προχώρησαν οι αστυνομικοί



Οι αστυνομικοί επιχειρούν να... σπάσουν τον κλοιό των διαδηλωτών περιμετρικά της πλατείας Συντάγματος 



Δείτε και το βίντεο με τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν στο κέντρο της Αθήνας 


Η αλεπουδίτσα ξετρυπώνει τις προσφορές»
www.alepouditsa.gr 


Διαβάστε όλα τα άρθρα. Πατήστε ΕΔΩ
 
Lokris 24 Online Mag © 2011 Lokris 24 Facebook & Lokris24.com. Supported by Prime Skepsis

Οι απόψεις των Blogger του Lokris 24 δεν ταυτίζονται απαραίτητα μεταξύ τους. Εάν κάποιος, θέλει να μπει στην ομάδα του Lokris 24 ή θέλει να εκφράσει την άποψη σε κάποιο άρθρο, να στείλει το αίτημα του από το μενου ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΊΑ.

Click Here