Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Καταιγίδες και χιόνια το Σαββατοκύριακο - Αναλυτική πρόγνωση


Χωριά αποκλεισμένα και άλλα χωρίς ρεύμα και τηλέφωνο. Αποκομμένα παραμένουν τα χωριά Καστανιάς Υπάτης, Πλάτανος – Μαρμαρά – Αργύρια – Γαρδίκι – Πουγκάκια – Κολοκυθιά και Κυριακοχώρι στη Φθιώτιδα, το δημοτικό διαμέρισμα Αετομηλίτσας στα Γιάννενα και έξι χωριά στον ορεινό όγκο του δήμου Πύλης στα Τρίκαλα. 

Χωρίς ρεύμα και τηλέφωνο όλος ο δήμος Αργιθέας στην Καρδίτσα, ενώ βλάβες στο δίκτυο της ΔΕΗ υπάρχουν και στα χωριά Νεοχώρι, Καλύβια Πεζούλα, Μορφοβούνι, Κρυονέρι και Πλακωτό, Μπελοκομίτης, Πέτρινο, Ανθοχώρι, Αμυγδαλή, Καρβασαράς. 

Στην Ευρυτανία, χωρίς ρεύμα είναι τα χωριά Φουρνά και Κτημενίων του τέως δήμου Δομνίστας και τα χωριά Παυλόπουλου, Παπαδιάς και Μυρίκης του δήμου Καρπενησίου και Τρίδεντρου και Τροβάτου του δήμου Αγράφων.

Η χιονόπτωση συνεχίζεται στη Βόρεια Ελλάδα αλλά και στις ορεινές περιοχές της δυτικής Ελλάδας. Το πρωί της Παρασκευής χιόνι έπεφτε ακόμη και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. 

Για σήμερα Σάββατο προβλέπονται πυκνές χιονοπτώσεις κατά διαστήματα στα ορεινά-ημιορεινά, καθώς και σε πεδινά της βόρειας και πρόσκαιρα της κεντρικής χώρας. Καταιγίδες στα δυτικά κατά τόπους ισχυρές.
Νοτιοανατολικοί άνεμοι που στο Ιόνιο πρόσκαιρα θα φθάσουν τα 7 με 8 μποφόρ. Παγετός στα ηπειρωτικά, στα βόρεια τοπικά ισχυρός.
   
Αναλυτικά ανά περιοχή
 
Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: στη δυτική και κεντρική Μακεδονία νεφώσεις με χιονοπτώσεις κατά τόπους έντονες. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες και κυρίως το βραδυ τοπικές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο.
Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από -10 (μείον 10) έως 04 βαθμούς κελσίου. Κατά τόπους θα σημειωθεί ολικός παγετός.

Νησιά Ιονίου, ήπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με χιονοπτώσεις στα ορεινά - ημιορεινά καθώς και σε πεδινές περιοχές της ηπείρου και της δυτικής στερεάς. Στα υπόλοιπα τοπικές βροχες. Σποραδικες καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στο βόρειο Ιόνιο τοπικά 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 06 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στην ήπειρο τοπικά από 00 μέχρι 06 βαθμούς.

Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: έντονες χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά, και πρόσκαιρα σε πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας. Στα υπόλοιπα τοπικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και πιθανώς να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες στα θαλασσια παράκτια.
Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 00 έως 12 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές.
Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 και από το απόγευμα 5 τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 07 έως 15 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: αρχικά αίθριος. Από το απόγευμα νεφώσεις και από το βραδυ τοπικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και από το απόγευμα νοτιοανατολικοί τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 06 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια με 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Καιρός: νεφώσεις και από το μεσημέρι τοπικές βροχές που το απόγευμα θα ενταθούν και πιθανώς να εκδηλωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες.
Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 04 έως 12 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: νεφώσεις με χιονοπτώσεις που θα είναι κατά τόπους έντονες.
Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από -01 (μείον 01) έως 04 βαθμούς κελσίου.

Κυριακή 12-02-2012

Kαιρός: κακοκαιρία με έντονες χιονοπτώσεις στην ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη, τη δυτική και βόρεια Θεσσαλία και πρόσκαιρα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με βροχές, καταιγίδες κυρίως σε θαλάσσιες-παραθαλάσσιες περιοχές που κατά τόπους θα είναι έντονες στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο. 

Άνεμοι: στο βόρειο Αιγαίο ανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα πελάγη 7 και πιθανώς 8 μποφόρ, βαθμιαία όμως στα δυτικά θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε βορειοδυτικούς. 
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο. Παγετός κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά. 

Δευτέρα 13-02-2012

Καιρός: στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη χιονόνερο και πιθανώς τοπικά έντονες χιονοπτώσεις που βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με βροχές και πιθανώς ισχυρές καταιγίδες που βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα δυτικά, οπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και λίγα χιονια στα ορεινά.
Άνεμοι: στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ που σταδιακά θα εξασθενήσουν. Στα ανατολικά αρχικά νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Τρίτη 14-02-2012 και Τετάρτη 15-02-2012Καιρός: στη βόρεια χωρα πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων. Στην υπόλοιπη χώρα τοπικές βροχές, παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά, τα νότια και το ανατολικό Αιγαίο.
Ανεμοι: στο βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ που θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε δυτικούς. Στις υπόλοιπες περιοχές δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα νοτια τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε πτώση. Παγετός στα βόρεια.
 
Lokris 24 Online Mag © 2011 Lokris 24 Facebook & Lokris24.com. Supported by Prime Skepsis

Οι απόψεις των Blogger του Lokris 24 δεν ταυτίζονται απαραίτητα μεταξύ τους. Εάν κάποιος, θέλει να μπει στην ομάδα του Lokris 24 ή θέλει να εκφράσει την άποψη σε κάποιο άρθρο, να στείλει το αίτημα του από το μενου ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΊΑ.

Click Here