Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Ορειβασία στο Παναιτωλικό



ΠΡΟΒΟμάστορες   Ορειβασία στο Παναιτωλικό




6-7-8/1/2012 Ορειβασία στο Παναιτωλικό 
6-7-8/1/2012 Ορειβασία στο Παναιτωλικό ή Κυρά Βγένα – Κατελάνος 1.924μ.
με την ορειβατική ομάδα  Αλλού για Αλλού και τους ΠΡΟΒΟμάστορες
Παρασκευή : Συνάντηση στις Θερμοπύλες στις 9:00 π.μ. και στο χωριό Περιστέρι Αιτωλοακαρνανίας  στις 13:30μ.μ. Αφήνουμε τα αυτοκίνητα και ακολουθούμε δασικό δρόμο για 4χλμ. περίπου, ως τη θέση Διασελάκι 1.170μ., όπου βρίσκεται το καταφύγιο του ΕΟΣ Αγρινίου και θα γίνουν οι διανυκτερεύσεις. Τα εφόδια και οι σάκοι με τους υπνόσακους θα μεταφερθούν με 4χ4 που θα διαθέσει ο σύλλογος.
Σάββατο : Αναχώρηση η 1η ομάδα από το καταφύγιο του Παναιτωλικού στις 8:00π.μ.
Η διαδρομή  ελίσσεται σε καλογραμμένο και καλοσημαδεμένο μονοπάτι. Αρχικά κινούμαστε σε ελατόδασος και βγαίνοντας στη ράχη της Κόκας χρειάζονται δύο μεγάλες τραβέρσες -μία της Κόκας από δεξιά και μία της Κυρά Βγένας από αριστερά για να φτάσουμε στο διάσελο του Κατελάνου. Η τελική ανάβαση είναι αρκετά ανηφορική .
Πολύ ωραία η θέα από την κορυφή σε όλα τα βουνά της Κεντρικής Ελλάδας , της βόρειας Πελοποννήσου και στα νησιά του Ιονίου Πελάγους.
Μέτρια διαδρομή  για ορειβάτες. Β.Δ.5 - Ω.Π.8 -Υ.Δ.1.000μ.- Μήκος 13χλμ.
Αναχώρηση η 2η ομάδα από το καταφύγιο του Παναιτωλικού στις 10:00π.μ Η διαδρομή  ελίσσεται σε καλογραμμένο και καλοσημαδεμένο μονοπάτι. Αρχικά κινούμαστε σε ελατόδασος και βγαίνοντας στη ράχη της Κόκας χρειάζεται μία μικρή ανάβαση ως τη κορυφή της Κόκας 1.685μ. με πολύ ωραία θέα μπροστά μας στις λίμνες Τριχωνίδα και Λυσιμάχια, στα βουνά της βόρειας Πελοποννήσου και στα νησιά του Ιονίου Πελάγους.
Εύκολη διαδρομή  για ορειβάτες. Β.Δ.1 - Ω.Π.4 -Υ.Δ.515μ.- Μήκος 6χλμ.
Κυριακή : Μετά το πρωινό κατάβαση στο χωριό Περιστέρι, όπου θα έχουμε αφήσει τα αυτοκίνητα και επιστροφή στη Φθιώτιδα με ενδιάμεση στάση στο Γαλαξίδι και στους Δελφούς για επίσκεψη στον Αρχαιολογικό χώρο και στο μουσείο.
Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές έως 10:00μ.μ. στις 4/1/2012.
Το κόστος της δράσης θα κυμανθεί σε 60 € περίπου ανά άτομο
(Καύσιμα, διαμονή και φαγητό για δύο ημέρες) .
Απαραίτητος εξοπλισμός χειμερινού βουνού για τη 1η ομάδα.
Συντονιστές της Δράσης αυτής είναι :
1). Λένα Συκιώτη       2η Ομάδα
2). Νίκος Μονέζης     1η Ομάδα
Για περισσότερες πληροφορίες :

 
Lokris 24 Online Mag © 2011 Lokris 24 Facebook & Lokris24.com. Supported by Prime Skepsis

Οι απόψεις των Blogger του Lokris 24 δεν ταυτίζονται απαραίτητα μεταξύ τους. Εάν κάποιος, θέλει να μπει στην ομάδα του Lokris 24 ή θέλει να εκφράσει την άποψη σε κάποιο άρθρο, να στείλει το αίτημα του από το μενου ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΊΑ.

Click Here