Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

Χριστούγεννα στο κελί για τον Εφραίμ

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ, ο οποίος κατηγορείται για την υπόθεση των «ιερών ανταλλαγών» .

Σύμφωνα με πληροφορίες, με βούλευμά του το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών ήρε τη διαφωνία που είχε ανακύψει μεταξύ ανακρίτριας και εισαγγελέα, υπέρ της άποψης της πρώτης, και έτσι, ο ηγούμενος Εφραίμ θα οδηγηθεί χριστουγεννιάτικα στις φυλακές.


Υπενθυμίζεται ότι η Εφέτης Ειδική Ανακρίτρια Ειρήνη Καλού, ενώπιον της οποίας απολογήθηκε ο Εφραίμ τάχθηκε υπέρ της προσωρινής κράτησης του κατηγορουμένου.

Αντίθετα, ο αρμόδιος Εισαγγελέας έκρινε ότι ο ηγούμενος πρέπει να παραμείνει ελεύθερος με εγγυοδοσία 200.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρεωτική εμφάνιση δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα. Δηλαδή, με τους ίδιους όρους που είχαν επιβληθεί και στο «δεξί του χέρι», το μοναχό Αρσένιο.

Οι κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί στον ηγούμενο Εφραίμ αφορούν στα κακουργήματα της ηθικής αυτουργίας σε ψευδείς βεβαιώσεις, σε απάτη αλλά και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος).

Απολογούμενος πάντως, ο ίδιος ο ηγούμενος είχε χαρακτηρίσει τη δίωξή του «πολιτική», υπογραμμίζοντας ότι οι ενέργειές του για την ανταλλαγή εκτάσεων-«φιλέτων» μεταξύ του Δημοσίου και της Μονής Βατοπεδίου δεν ήταν ιδιοτελείς.
 
Lokris 24 Online Mag © 2011 Lokris 24 Facebook & Lokris24.com. Supported by Prime Skepsis

Οι απόψεις των Blogger του Lokris 24 δεν ταυτίζονται απαραίτητα μεταξύ τους. Εάν κάποιος, θέλει να μπει στην ομάδα του Lokris 24 ή θέλει να εκφράσει την άποψη σε κάποιο άρθρο, να στείλει το αίτημα του από το μενου ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΊΑ.

Click Here