Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Έρχεται χιονιάς

τις επόμενες ημέρες θα διαμορφωθεί ένα άκρως χειμερινό σκηνικό με χιόνια σε πολύ χαμηλά υψόμετρα και τσουχτερό κρύο. Με την ευκαιρία των γιορτών μια βόλτα στα χιόνια θα είναι ότι πρέπει για να φορτίσουμε τις μπαταρίες, προσοχή όμως στον παγετό, γιατί πάντα θα υπάρχουν σημεία παγίδες και φυσικά οι οδηγοί πρέπει να έχουν μαζί τους αλυσίδες γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι συνθήκες θα συναντήσεις την επόμενη ώρα, όσο ανεβαίνεις υψόμετρο.

Διαβάστε αναλυτικά την πρόγνωση του συνεργάτη Κώστα Λούτα για τις επόμενες ημέρες. 

Τετάρτη
======
Επιδείνωση του καιρού αναμένεται από αργά το απόγευμα της Τετάρτης με βροχές που θα κορυφωθούν στη διάρκεια της νύχτας, ενώ σημαντικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε όλα τα γύρω ορεινά από τα 1000-1200μ και πάνω. 

Πέμπτη
======
Την Πέμπτη προβλέπονται ασθενείς βροχές κατά περιόδους μέσα στη Λαμία, ενώ το βράδυ θα το γυρίσει σε χιονόνερο. Στη διάρκεια της μέρας τα χιόνια θα κατεβαίνουν ολοένα χαμηλότερα και αργά το βράδυ θα φτάσουν περίπου τα 300-400μ.Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ασθενείς,αλλά μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε βοριάδες 4-5 μποφόρ..Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση από το μεσημέρι και μετά και τη νύχτα θα πέσει περίπου στους 3 βαθμούς. 
Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να επιδείξουν όσοι οδηγοί αποφασίσουν να κινηθούν στο οδικό δίκτυο Λαμίας-Καρπενησίου και Λαμίας-Άμφισσας, καθώς από τις πρωινές κιόλας ώρες τα χιόνια θα κάνουν την εμφάνιση τους από τα 600-700μ, οπότε η χρήση αλυσίδων θα είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Όσον αφορά τις μετακινήσεις από την Λαμία στο Δομοκό, αλυσίδες θα χρειαστούν οι οδηγοί από το απόγευμα της Πέμπτης μέχρι περίπου το μεσημέρι της Παρασκευής.

Παρασκευή
========
Οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν μέχρι τις μεσημεριανές ώρες, αλλά τα χιόνια θα περιοριστούν από τα 600-700μ και πάνω. Στη Λαμία θα έχουμε λίγες ασθενείς βροχές που βαθμιαία θα σταματήσουν.Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 4-5 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βοριάδες γύρω στα 4-5 μποφόρ αλλά βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Σάββατο (παραμονή Χριστουγέννων)
==========================
Ηλιόλουστος αναμένεται ο καιρός παραμονή των Χριστουγέννων, αλλά το κρύο θα παραμείνει τσουχτερό. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στη διάρκεια της ημέρας.

Κυριακή (Χριστούγεννα)
==================
Την Κυριακή προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Στη διάρκεια της νύχτας χιονοπτώσεις αναμένονται στο Πήλιο, την Εύβοια και την Αττική-Βοιωτία περίπου από τα 500-600μ και πάνω. Σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά, η Φθιώτιδα δεν δείχνει να επηρεάζεται από το νέο αυτό κύμα κακοκαιρίας. 

Επισημαίνεται, ότι παγετός αναμένεται τις νυχτερινές ώρες σε όλο το ημιορεινό/ορεινό οδικό δίκτυο από τα 500μ και πάνω από το βράδυ της Πέμπτης έως και το βράδυ της Κυριακής (πρακτικά από το ύψος του Δομοκού και πάνω).

Τάση καιρού έως και την Πρωτοχρονιά:
Θα συνεχιστεί το κρύο μοτίβο του καιρού σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία , κυρίως στην ανατολική ηπειρωτική χώρα με βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ημιορεινά και ορεινά τμήματα μέχρι και την Τρίτη 27/12/2011. Βελτίωση αναμένεται από τις 28 Δεκεμβρίου έως και τις 30 Δεκεμβρίου με ήλιο και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας , ενώ μια νέα διαταραχή με αλλαγή του καιρού, βροχές και χιόνια φαίνονται για τις ημέρες 31 Δεκέμβρη και την πρώτη ημέρα του 2012.




 
Lokris 24 Online Mag © 2011 Lokris 24 Facebook & Lokris24.com. Supported by Prime Skepsis

Οι απόψεις των Blogger του Lokris 24 δεν ταυτίζονται απαραίτητα μεταξύ τους. Εάν κάποιος, θέλει να μπει στην ομάδα του Lokris 24 ή θέλει να εκφράσει την άποψη σε κάποιο άρθρο, να στείλει το αίτημα του από το μενου ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΊΑ.

Click Here